Piercing

Sinds kort kun je weer piercings laten zetten bij Fineline Tattoo! Alle piercings worden gezet met een naald (we gebruiken geen push-through systemen), en worden gezet vanaf €25

Wij zetten piercings bij personen vanaf 13 jaar, met toestemming en aanwezigheid van een ouder/verzorger. Vanaf 16 jaar kun je zonder begeleiding komen. Voor tepelpiercings geldt een minimumleeftijd van 18.

Prijslijst piercings:

Oorlel €25 (2 voor €40)
Helix €30
Flat €35
Conch €35
Tragus €35
Industrial €55
Lip €40 
Navel €40
Tepel €50 (2 voor €90)


Openingstijden voor het piercen:
Voor het laten zetten van een piercing dient een afspraak gemaakt te worden. Hiervoor kun je langskomen in de shop, of bellen of appen.
Houd onze social media in de gaten voor extra piercing tijdslots, waarop je zonder afspraak kunt binnenlopen voor het laten zetten van een piercing. 
Sieraden en piercing onderdelen kunnen tijdens openingstijden worden gekocht.
Voor vragen kun je altijd naar de shop bellen of appen.

Voor het piercen vragen we je een toestemmingsformulier in te vullen, zodat je op de hoogte bent van de risico's die gepaard gaan met piercen. Je informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een piercing:


Voor het aanbrengen van de piercing wordt de huid schoon gemaakt en gedesinfecteerd. Het aanbrengen van een piercing moet steriel gebeuren. De piercer draagt tijdens het aanbrengen van de piercing handschoenen. Het aanbrengen van een piercing kan heel even pijn doen. Het is de piercer echter verboden om je een verdovingsprik te geven.

Uitgroeiende piercing


Het kan soms gebeuren dat je piercing gaat uitgroeien, meestal zal je dat helemaal niet voelen en lijkt het alleen alsof het piercingstaafje of ringetje steeds wat langer word of naar buiten komt. Als dit zo is kun je het sieraad meestal het best laten verwijderen (door de piercingshop waar je hem hebt laten zetten, of een andere), en de piercing plek helemaal laten genezen. Zodra de huid helemaal genezen is zou je de piercing (soms onder garantie) opnieuw kunnen laten piercen. De ervaring leert dat als je piercing uitgroeit dat zo is omdat er of te weinig huid is gepiercet of omdat je eigen lichaam het niet wil op die plek, dat is vaak moeilijk te zeggen.


Irritatie


Als je last hebt van overmatige irritatie, ga dan altijd advies vragen bij de piercingshop waar je hem hebt laten zetten. Uiteraard kun je bij je eigen huisarts ook om advies vragen. Bij ontstekingen, ga je direct naar je huisarts. Verwijder de piercing nooit zelf bij irritatie!

Nazorg piercings


Voor de nazorg over piercings heeft Fineline een aparte piercing nazorg pagina.