Tattoo verzorging

Als eerste willen wij je feliciteren met je nieuwe tattoo. Om problemen te voorkomen is het belangrijk om je goed te informeren over hoe je je nieuwe tattoo moet verzorgen. Hieronder hebben wij nog even uitleg en tips geplaatst.

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.
Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met zelfklevende transparante folie. U kunt de folie na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.Behandel de tatoeagewond dan als volgt:

1) Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

2) Was de getatoeëerde plek twee/drie maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep, zoals Unicura, totdat de tatoeagewond geheel genezen is. 

3) Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.

4) Smeer de tatoeage (met schoon gewassen handen) in met Balm Tattoo. Laat de zalf niet door iemand anders gebruiken.

5) Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.

6) Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.

7) Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.

8) Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

9) Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

10) Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Balm Tattoo (Vegan) en Balm Tattoo Dragon´s Blood Butter zijn verkrijgbaar in de shop!
Balm Tattoo